O mikrodermoabraziji

Aparati za njegu kože tvrtke Mattioli Engineering izvode naprednu i kontroliranu eksfolijaciju kože. Svrha je korigiranje abnormalnih pojava na koži, koje svoj korijen imaju u epidermisu i pri samom vrhu slojeva blizu površine kože. Ultrapeel® sustavom se sigurno, efikasno, rutinski i bez negativnih posljedica izvodi širok spektar tretmana za njegu kože. Ultrapeel® sustavi za mikrodermoabraziju nude terapiju koja je djelotvorna za sve i za svaki tip kože, čineći kožu zdravijom, već nakon prvog tretmana. Prava je prednost u tome što klijent po završetku tretmana odlazi čistog svježeg blistavog tona kože, do čega dolazi zahvaljujući regeneraciji nove stanične strukture epiderme. Ovo su prvi sustavi za dermoabraziju koji su dobili odobrenje FDA i koriste se širom svijeta, AESTHIPEEL i PEPITA S za kozmetičke, a ULTRAPEEL II za medicinske i kozmetičke primjene.

Mikrodermoabrazija dopušta projiciranje toka inertnih mikro-kristala na površinu kože putem kontroliranog i stupnjevanog vakuuma. To se izvodi pomoću Pyrex uređaja za ručno rukovanje i nastavaka, kojeg je moguće sterilizirati i zamijeniti. Kada je nastavak u dodiru s kožom, dolazi do vakuuma koji omogućuje protok mikro-kristala prema koži. Čim je ručni nastavak podignut, ili ako postoji samo djelomični kontakt s kožom, protok kristala prestaje kao rezultat prekida vakuuma. Ova mogućnost dopušta savršenu kontrolu tretmana kao i štednju kristala.

Sigurnost

Ovo je postupan i kontroliran postupak abrazije, osoba koja radi aparatom može kontrolirati trajanje i intenzitet tretmana kao i sposobnost zaustavljanja postupka u bilo koje vrijeme podizanjem ručnog nastavka s površine kože pri čemu se odmah zaustavlja tok kristala.

Jedini dio aparata koji je u dodiru s kožom je ručni nastavak koji je zamjenjiv. Kristali korunda koji se koriste kao abrazivno sredstvo su inertni i bez bilo kakve biološke interakcije. Isporučuju se u obliku sterilnog pudera za jednokratnu upotrebu, te su sterilizirani gama zrakama i zatvoreni u zaštitna pakiranja.

Mlaz sterilnih mikro-kristala (prah korunda) protječe preko površine kože kroz sustav zatvorenih sterilnih cijevi, te tako odstranjuje neželjene mrtve stanice kože ili ozlijeđenog tkiva. Formira se kontinuirani vakuum kristala (aspiracijski program).

Linija čistih kristala i linija korištenih kristala su potpuno neovisne što onemogućuje međusobno miješanje i zagađivanje dok koristite našu opremu. Iskorišteni kristali skupljaju se u izolirani spremnik koji se nakon korištenja baca, ostavljajući sustav potpuno sterilnim i neovisnim, pružajući operateru i klijentu dodatnu zaštitu.

Od primarne je važnosti sigurnost, pa se svi dijelovi koji tijekom tretmana dolaze u dodir sa kožom bacaju ili steriliziraju

Aparati za mikrodermoabraziju

Aesthipeel

Aparat za estetske tretmane
Više detalja

Ultrapeel Pepita

Inovativni pristup obnovi kože
Više detalja

Ultrapeel II

Najnapredniji sustav mikrodermoabrazije
Više detalja

Dermoelektroporacija (mezoterapija)

U 1970-ima otkriveno je da primjena kratkih i jakih elektro-impulsa na određenom električnom polju u radu sa živim stanicama, rezultira povratnom promjenom membrane stanica. Taj proces nazivamo dermoelektroporacija, odnosno tehnika korištenja elektro impulsa sa ciljem povećanja permanentnosti membrane stanica. Dermoelektroporacija se odvija u stanici kada se potencijal transmembrane poveća pomoću elektro-impulsa. Sloj lipida stanice privremeno se presloži, te tako tvori kanale u membrani stanice, koji se često nazivaju pore. Ova promjena rezultira velikom broju hidrofilnih molekula, koje tada prodiru u membranu stanica, a koje inače nisu u mogućnosti da uđu u stanicu. Kada se stvore, pore ostaju otvorene dulje vrijeme, ovisno o dužini impulsa, obično nekoliko sekundi do jedne minute.

Dermoelektroporacija pruža mogućnost da se svaki lijek odnosno sastojak na molekularnoj bazi (čak i oni sa velikom molekularnom težinom kao što su HA 1,100.000 daltona) može unijeti u kožu u vremenskom roku od 10 do 20 minuta, ovisno o tipu tretirane kože. Ovaj postupak, smanjuje otpor klijenta i prati količinu sastojaka te propusnost kože, pruža transdermalno dovođenje lijekova i sastojaka na homogen način do cijelog tretiranog područja. Isto tako može se kontrolirati i podešavati brzina postupka za vrijeme tretmana.

Makromolekule (kao što je Hijaluronska kiselina) prije se nisu mogle transdermalno probiti putem tradicionalne iontoforeze, ali su sada uspješno primjenjuju zahvaljujući novoj Tehnologiji Dermoelektroporacije®. Pri korištenju Transderm® Meso® sustava odmah nakon mikrodermoabrazije, zbog činjenice da nema pH promjene kod ionskih lijekova i preparata, ova tehnologija omogućava da se isti mogu primjenjivati brže od klasične iontoforeze.

Pacijenti mogu uživati u tretmanima s Transderm® Meso® sustavom zahvaljujući ugodnim dodatkom vibracije koja znatno smanjuje osjećaj peckanja kod električnih impulsa. Pozitivni i negativni ioni lijekova transdermalno se primjenjuju, što znači da ova tehnologija radi na principu injekcija ali nije invazivna kao same injekcije.

Transderm® Meso® sustav primjena:

 • Tretman akni
 • Tretiranje celulita
 • Tretman prije lasera
 • Tretman prije i poslije plastičnih operacija
 • Obnova kože i bio revitalizacija
 • Reumatske bolesti
 • Aplikacija steroida
 • Aplikacija u Meoterapiji bez injekcija
 • Tretmani protiv bolova
 • Tretmani za smanjivanje masnih naslaga

Koji sastojci se mogu primijeniti:

 • Tip A botulinum toksini
 • Fosfatidilkolin
 • Aminofilin
 • Hijaluronska kiselina
 • L-Karnitin
 • Vitamini
 • Amino kiseline
 • Kolagen
 • Lidokain
 • Heparin
 • Elastin
 • Glutation
 • Zamjenski hormoni
 • MTE-4
 • Stereoidi

Aparati za dermoelektroporaciju

Isoskin

Sustav za poboljšanu apsorpciju preparata
Više detalja

Isoderm Split sustav

Sustav za poboljšanu apsorpciju preparata
Više detalja

Transderm® Meso® sustav

Najnoviji način primjene preparata i lijekova
Više detalja

Mikrodermoabrazija & mezoterapija

Mikrodermoabrazija smanjuje debljinu sloja kože, te tako omogućava brzo upijanje aktivnih sastojaka koji se apliciraju na kožu. Dermoabrazija, odmah popraćena dermoelektroporacijom otvara novi način transdermalne opskrbe aktivnih sastojaka u kožu.

Kako radi Ultrapeel Transderm® Meso® sustav?

Ultrapeel Transderm Meso sustav koristi postupak od dva koraka:

 1. Preventivna mikrodermoabrazija, kako bi se koža pripremila za primanje sastojaka
 2. Transdermalna doprema proizvoda u kožu

Korak 1 – Mikrodermoabrazija

Ultrapeel Mikrodermoabrazija je dobro poznata po kontroliranoj eksfoliaciji putem steriliziranog toka kristala korunda. Kontrola abrazije i sterilnost kirstala pružaju tretman bez iritacije tkiva kože ili promjene PH vrijednosti kože. Na ovaj način doprema sastojaka nije ugrožena na bilo koji način. Odlična prednost ovog sistema je da mikrodermoabrazija omogućava ujednačenje svojstva kože, tako da je doprema preparata kontinuirana. Do sada ovo je bio najveći problem tradicionalne iontoforeze.

Korak 2 - Transdermalna doprema

Ultrapeel Transderm Meso Sistem radi kao pulsirajuća Iontoforeza (niske struje od 1 do 5 mA, koliko je potrebno za medicinske aparate) sa pulsevima u obliku valova poput elektroporacije.

Iz naših kliničkih testiranja i saznanja, kada se Tehnologija Dermoelektroporacije kombinira sa mikrodermoabrazijom, potiče se transdermalna doprema kako bi se dobila viša propusnost nego inače u klasičnim aplikacijama (5 puta bolje nego u klasičnim aplikacijama). Kao dodatak, vibracija smanjuje percepciju električnog pulsa, kod klijenta.

O Mattioliu

Mattioli Engineering : Više od 20 godina uspjeha

Mattioli Engineering iz Italije osmislio je svoj prvi Sustav za mikrodermoabraziju 1991. godine, te se tada i predstavio na tržištu. Osnivači tvrtke rade na području medicine još od 1980. godine. Veliko iskustvo u medicini i kozmetici omogućilo je da se osmisle tehnologije koje su zaštićene pravima i patentima ekskluzivnim za Mattioli Engineering. Ultrapeel® procedure rada nisu dostupne niti u jednom drugom aparatu ili tehnologiji na svijetu.

Mattioli Engineering je prisutan na tržištu u SAD-u s preko 1500 aparata, te na međunarodnom tržištu sa preko 4000 aparata i zadovoljnih klijenata i korisnika. Ultrapeel® sustavi su prepoznati kao standard za ovu vrstu tehnologije. Mnoga istraživanja i kliničke studije su napravljene na našim sustavima mikrodermoabrazije, pa tako i certifikat od strane FDA (Food and Drug Administration) 1996 godine. Klinička istraživanja su sadržavala i studiju o dermalnoj toksičnosti od strane Biocon Inc., Rockville, MD. Medicinska izvješća koja su sadržavala Mattioli opremu, napisana su od strane dr. L Marini & dr. R. Lo Brutto, dr. A. Canella, dr. S. Rosato i drugih. FDA 510K certifikat je dobiven za korištenje Ultrapeel® sustava za mikrodermoabraziju za smanjenje ožiljaka, odstranjivanje tetovaža i općenite dermoabrazije. Ultrapeel® sustavi isto tako imaju CE certifikate. Mattioli Engineering je provjeren i sukladan sa GMP i ISO9002 pravilima.

Ultrapeel® aparati imaju nekoliko patentiranih komponenti koje uključuju:

 • Zatvoreni tok kristala - Omogućuje veću razinu sterilizacije
 • Tok kristala koji se kreće u jednom smjeru - Zatvoreni spremnici za nečiste kristale koji se bacaju
 • Nastavci za rad u obliku V pod kutem od 45°
 • Kristali korunda sterilizirani gama zrakama

Ultrapeel® sustavi za mikrodermoabraziju su upotpunjeni s predstavljanjem tehnologije Dermoelektroporacije® odnosno Transderm® Meso® sustava za dobavu preparata, koji se koristi za lokalnu primjenu preparata u tijelo i kožu za medicinske potrebe. Ovaj sustav je isto tako odobren od strane FDA u 2003 godini. Transderm® Meso® može se koristiti kao alternativa injekcijama. Transderm® Meso® sustav koristi Tehnologiju Dermoelektroporacije® koja primjenjuje ionski preparat u tijelo i kožu, te tako uz pomoć Ultrapeel® aparata za dermoabraziju omogućava vrlo učinkovitu transdermalnu primjenu proizvoda i preparata.

Transderm® Ionto sustav omogućuje sljedeće:

 • Tretmane Bio-obnavljanja kože
 • Tretmane celulita
 • Aplikacija mezoterapije bez korištenja igle
 • Tretmane prije lasera
 • Obnavljanje površine kože

Mikro d.o.o. generalni je zastupnik Mattioli Engineering za Republiku Hrvatsku preko 20 godina. Mattioli Engineering je na Hrvatskom tržištu prepoznat kao proizvođač aparata i opreme bez konkurencije, te vrhunske kvalitete i najvažnije s nenadmašnim rezultatima. Mattioli Engineering aparati za dermoabraziju i mezoterapiju predstavljaju standard u kozmetičkoj i medicinskoj njezi, te su jedni od osnovnih aparata u našoj ponudi koje preporučamo svakom kozmetičkom salonu kao neizostavan komad opreme.

Mikro d.o.o. vam uz svaku opremu, aparat i preparat omogućuje školovanje i informacije za rad, za vas i vaše djelatnike, detaljne upute na Hrvatskom jeziku, te kompletnu podršku i suradnju kroz rad. Isto tako imamo zajamčen servis i sve potrebne dijelove za svu Mattioli Engineering opremu i aparate.

Kontakt

Mikro d.o.o. - ovlašteni zastupnik za Mattioli

Adresa:

Klanjčić 47a
10000 Zagreb
Republika Hrvatska

Telefon:

+385 1 231 3097

Fax:

+385 1 231 2368

e-mail:

info@mikro.hr

Copyright © Mikro d.o.o.