Aparati za dermoelektroporaciju

Što je dermoelektroporacija (mezoterapija)?

U 1970-ima otkriveno je da primjena kratkih i jakih elektro-impulsa na određenom električnom polju u radu sa živim stanicama, rezultira povratnom promjenom membrane stanica. Taj proces nazivamo dermoelektroporacija, odnosno tehnika korištenja elektro impulsa sa ciljem povećanja permanentnosti membrane stanica. Dermoelektroporacija se odvija u stanici kada se potencijal transmembrane poveća pomoću elektro-impulsa. Sloj lipida stanice privremeno se presloži, te tako tvori kanale u membrani stanice, koji se često nazivaju pore. Ova promjena rezultira velikom broju hidrofilnih molekula, koje tada prodiru u membranu stanica, a koje inače nisu u mogućnosti da uđu u stanicu. Kada se stvore, pore ostaju otvorene dulje vrijeme, ovisno o dužini impulsa, obično nekoliko sekundi do jedne minute.

Dermoelektroporacija pruža mogućnost da se svaki lijek odnosno sastojak na molekularnoj bazi (čak i oni sa velikom molekularnom težinom kao što su HA 1,100.000 daltona) može unijeti u kožu u vremenskom roku od 10 do 20 minuta, ovisno o tipu tretirane kože. Ovaj postupak, smanjuje otpor klijenta i prati količinu sastojaka te propusnost kože, pruža transdermalno dovođenje lijekova i sastojaka na homogen način do cijelog tretiranog područja. Isto tako može se kontrolirati i podešavati brzina postupka za vrijeme tretmana.

Makromolekule (kao što je Hijaluronska kiselina) prije se nisu mogle transdermalno probiti putem tradicionalne iontoforeze, ali su sada uspješno primjenjuju zahvaljujući novoj Tehnologiji Dermoelektroporacije®. Pri korištenju Transderm® Meso® sustava odmah nakon mikrodermoabrazije, zbog činjenice da nema pH promjene kod ionskih lijekova i preparata, ova tehnologija omogućava da se isti mogu primjenjivati brže od klasične iontoforeze.

Pacijenti mogu uživati u tretmanima s Transderm® Meso® sustavom zahvaljujući ugodnim dodatkom vibracije koja znatno smanjuje osjećaj peckanja kod električnih impulsa. Pozitivni i negativni ioni lijekova transdermalno se primjenjuju, što znači da ova tehnologija radi na principu injekcija ali nije invazivna kao same injekcije.

Transderm® Meso® sustav se može primjeniti na:

  • Tretman akni
  • Tretiranje celulita
  • Tretman prije lasera
  • Tretman prije i poslije plastičnih operacija
  • Obnova kože i bio revitalizacija
  • Reumatske bolesti
  • Aplikacija steroida
  • Aplikacija u Meoterapiji bez injekcija
  • Tretmani protiv bolova
  • Tretmani za smanjivanje masnih naslaga

Koji sastojci se mogu primijeniti

Tip A botulinum toksini, Fosfatidilkolin, Aminofilin, Hijaluronska kiselina, L-Karnitin, Vitamini, Amino kiseline, Kolagen, Lidokain, Heparin, Elastin, Glutation, Zamjenski hormoni, MTE-4, Stereoidi,…

Trebate više informacija o proizvodu?

Upišite pojam i pritisnite Enter

Shopping Cart